Cloud

Wat is cloud?

Adatum Telecom & ICT levert cloud computing diensten die kant en klaar online beschikbaar zijn. Dit biedt veel voordelen voor u als ondernemer. Cloud computing kan veel verschillende functionaliteiten bieden. Het is wel belangrijk te letten op aspecten als privacy en security en dataportabiliteit.

Online diensten

Onder cloud computing verstaan we het leveren of gebruiken van schaalbare en ‘elastische’ diensten (clouddiensten) via internet, de ‘cloud’. Denk bijvoorbeeld aan e-mail, backup-voorzieningen, opslagruimte en allerlei officezaken als tekstverwerking en document- en agendabeheer. Deze diensten kunt u in de cloud kant-en-klaar afnemen.

Vele voordelen;

  • Adatum levert kwalitatief hoogwaardige ICT-diensten, die voldoen aan de eisen van de medewerkers, die zo altijd snel over de nieuwste functionaliteiten beschikken. Hiermee kunnen ze beter en sneller meegroeien met ontwikkelingen.
  • U bespaart geld en tijd  doordat u de benodigde techniek niet meer zelf in huis hoeft te halen. ICT-afdelingen kunnen zich focussen op ondersteuning van het primaire proces in plaats van beheer en onderhoud.
  • Adatum levert diensten die ‘any place’, ‘any time’ en - steeds belangrijker - op ‘any device’ te gebruiken zijn. Dit maakt plaats- en tijdonafhankelijk werken nog beter mogelijk.
  • Adatum Telecom & ICT levert hiermee een significante bijdrage aan de reductie van energieconsumptie en dus aan hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Adatum onderscheidt drie soorten clouddiensten:

  • Public clouddiensten: generieke diensten, niet specifiek bedoeld voor een bepaalde doelgroep. Deze diensten worden geleverd door grote leveranciers zoals Google (Google Apps) en Microsoft (Live@Edu, nu Office365). Er zijn ook nichespelers actief, zoals Dropbox en Evernote.
  • Community clouddiensten: gemeenschappelijke diensten in een cloudomgeving specifiek voor een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld het onderwijs en onderzoek.
  • Private clouddiensten: diensten in een afgeschermde omgeving, specifiek gericht op een organisatie.

Meer weten over Cloud Oplossingen?
Neemt u dan contact op via ons telefoonnummer (0575) - 54 77 70 of via e-mail. Wij staan u graag te woord.

Offerte aanvragen?

Vul uw gegevens hieronder in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

 

Alle velden met een * zijn verplicht